World of Galler

Jean Galler: Chocolatier

Jean Galler se narodil do prostředí luxusních dezertů. Bavilo ho pracovat v rodinné cukrárně založené jeho dědečkem v roce 1930 a tuto zálibu si zachoval dodnes. V 16 letech začal experimentovat s čokoládou, živým materiálem, který ho fascinoval. Aby rozšířil své znalosti a objevil nové příchutě, studoval ve švýcarské Basileji a později u Gastona Lenôtra v Paříží

V 21 letech založil vlastní podnik. I po 30 letech zůstávají základy této společnosti stejné: nadšení pro čokoládu, hrdost na dokonalou práci, neustálá tvořivost. Více než 100 zaměstnanců dnes navrhuje, vytváří a prodává pralinky, zmrzliny, čokoládové zákusky, plněné čokoládové tyčinky i tabulkové čokolády, kočičí jazýčky, pomazánky, malé čokoládky.

Když si vybudovala pověst ve svém kraji, rozšířila se firma Galler na celý belgický trh a v současné době je zastoupena více než 2 000 prodejními místy. Společnost Galler dnes vlastní síť prodejen v Belgii, Francii, Lucembursku, Japonsku, Libanonu, Spojených státech, Spojených arabských emirátech a Anglii. Je zastoupena v Galeries Lafayette (Paříž), Galeries Gourmandes (Štrasburk a Paříž), Grande Epicerie de Paris, Kadewe (Berlín), Käfer (Mnichov), v obchodních domech Seibu, Takashimaya, Keio (Japonsko) a v dalších luxusních obchodech.

Naší společnosti se často dostává i oficiálního uznání. Tím nejprestižnějším je bezpochyby udělení titulu „držitel belgické královské záruky“ v roce 1994. V roce 2002 získala společnost na franšízovém veletrhu v Bruselu „Cenu za inovace“ za svůj koncept CHOCOLAT-THE©.

Belgická čokoláda Galler

Zcela přírodní belgická čokoláda Galler se již přes 30 let vyrábí výhradně v Belgii a dostalo se jí nejvyššího státního ocenění v podobě prestižního titulu „držitel belgické královské záruky“. Naši čokoládoví mistři mají nadšení pro čokoládu, jsou hrdí na svou práci a neustále tvořiví. Kvalitní belgické čokolády Galler jsou vyráběny ze zcela přírodních, ušlechtilých surovin a vyznačují se ryzím vzhledem a intenzivní chutí.

Zcela přírodní belgická čokoláda Galler

Čokoláda Galler se vyrábí výhradně z těch nejkvalitnějších přírodních surovin.

Celý proces začíná výběrem nejkvalitnějšího kakaa ze světově nejbohatších pěstitelských oblastí mezi rovníkem a obratníky. Kakaové boby se pak pečlivě třídí a praží, aby se uvolnila jejich chuť. Pražené boby se potom rozdrtí na kousky, aby bylo možné odstranit skořápky. Poté se smíchají různé druhy kakaových bobů k vytvoření směsi či „buketu“. Tím se zkombinují vlastnosti jednotlivých druhů a zaručí se stálá kvalita, protože dochází k vyrovnání rozdílů v chuti způsobených různým počasím. Smíchané boby se pak rozemelou, čímž vznikne kakaová hmota.

V této fázi výrobního procesu se ke kakau přidávají konečné přísady, než dojde na míchání. Těmito přísadami jsou: přírodní cukr, kakaové máslo, sójový lecitin a přírodní vanilka (Galler nabízí i vybranou řadu čokolád s vysokým obsahem kakaa, bez přidaného cukru). Po smíchání prochází kakao druhým mletím, aby se čokoláda zjemnila. Jemně mletá pasta pak prochází procesem konšování, při němž se dále zjemňuje a vyhlazuje a odstraňuje se zbývající hořkost. Tento proces dodává čokoládě charakteristickou sametovou chuť. Hotová čokoláda se pak zchladí na teplotu, při níž ji lze tvarovat či odlévat.

Tento proces zahrnuje od začátku do konce pouze nejvybranější přírodní suroviny a tradiční belgické postupy výroby čokolády, díky kterým čokoláda Galler získává zvláštní kvalitu oceňovanou po celém světě.

Držitel belgické královské záruky

Společnosti Galler Chocolatier se dostalo různých oficiálních ocenění po celém světě. Tím nejprestižnějším je bezpochyby udělení titulu „držitel belgické královské záruky“ v roce 1994. Udělování královských záruk je historicky vyhrazeno těm, kteří přímo dodávají zboží či služby pro královskou rodinu. Toto prestižní uznání je potvrzením toho, že výrobek je „hoden krále“ a propůjčuje dodavateli výrobku reklamní prestiž.

Galler je hrdým držitelem belgické královské záruky za nejlahodnější přírodní belgickou čokoládu.